טולסה היא עיר בינונית בגודלה, אבל ממש לא באופיה – כעת היא מושכת משפחות צעירות מכל אזור דרום-מזרח ארה"ב, כי כשמועסקים מהבית הסיבה לגור בעיר ענקית נשחקת, בעוד עובדים תרים אחר ערים קטנות-בינוניות, כדי להוזיל את יוקר המחייה, ולהרוויח איכות חיים. ואיך זה משפיע על הנדלן? ובכן, לפניכם מדריך על שוק הנדלן בטולסה, אוקלהומה.
{משך קריאה: 3 דקות}
שחקנים בשוק הנדל"ן העולמי נמצאים בחיפוש מתמיד אחר אפשרויות השקעה חדשות ומעניינות. למצוא את האזור הבא שיוכל להניב תשואה נאה, זו לא תמיד משימה פשוטה. למזלכם, אורצ'רד גרופ, הפעילה בשוק הנדל"ן האמריקאי כבר שמונה שנים ומאחוריה רקורד עסקאות של למעלה מ-70 מיליון דולר.
כתבות נוספות שיעניינו אתכם:
השקעות נדלן בטולסה: פוטנציאל בלתי ממומש
אחד היעדים שאותם זיהתה אורצ'רד כבעלי פוטנציאל אדיר – ונכון לכרגע, בלתי ממומש – היא העיר השנייה בגודלה במדינת אוקלהומה, טולסה. אוקלהומה ממוקמת במרכז השרשרת של מדינות בדרום ארה"ב, שקיבלו בפי רבים את הכינוי "חגורת השמש" (Sun Belt) – שם שבא להדגיש את מזג האוויר הנעים ברוב ימות השנה באזורים אלה. חגורת השמש זוכה לביקושים רבים לנדל"ן בזכות יוקר מחיה נמוך, הטבות מס אטרקטיביות וגם, כמובן, השמש שזורחת כמעט כל השנה.
טולסה, המונה כחצי מיליון תושבים בעיר עצמה וכמעט מיליון תושבים באזור המטרופולין, ממוקמת בחלק הצפון-מזרחי של אוקלהומה, בסמוך למדינות קנזס ומיזורי. מיקומה הייחודי הופך אותה לעיר שאינה רק מטרופולין עסקי משגשג, אלא גם מגנט ותחנת מעבר עבור תושבי המדינות השכנות.
זוהי עיר שצמחה על כתפיה של תעשיית נפט וגז משגשגת, אך התקדמה עם הזמנים ופיתחה תעשיות מקומיות משגשגות לא פחות בתחומי התעופה, התקשורת, הפיננסים וההיי-טק. בין המעסיקים הגדולים באזור ניתן למנות את חברת הטלקומוניקציה AT&T; חברת התעופה אמריקן איירליינס; וחברת הקמעונות קוויק-טריפ, שמשרדיה הראשיים ממוקמים בטולסה והיא שווה כבר מעל 11 מיליארד דולר.
אז מה מייחד את טולסה, כשמביטים עליה ממשקפיים של משקיע נדל"ן מנוסה? מעבר להיותה משכנו של מגזר עסקי מצליח, לטולסה יש מאפיינים של שוק נדל"ן חזק, שעתיד לחוות צמיחה. מחירי הדיור בה עדיין לא מופרזים – 145 אלף דולר הם מחירו של ממוצע של בית בעיר.
כמו כן, בעיר נרשמים בכל שנה מספרים גדולים של הגרה חיובית, כוח עבודה מקצועי שעובר לטולסה ומהווה את השמן בגלגלי שוק השכירות.
הלהיט של הקורונה: ערים קטנות
בשנה החולפת עלו מחירי הדיור בטולסה בכ-6.5%, והמגמות המסתמנות הן של המשך העליות. אחת הסיבות המעניינות לנהירה גוברת של בעלי מקצועות חופשיים לעיר ולעליית מחירי הנדל"ן היא דווקא התפרצות הקורונה.
עובדים רבים במגזרים – דוגמת היי-טק, שיווק, עיצוב, ייעוץ עסקי וכדומה – מצאו את עצמן מועסקים מהבית, ללא צורך או עם צורך מוגבל להגיע פיזית למשרד. עם ההבנה שהמצב יימשך לאורך זמן – ואף שאורח החיים הכולל עבודה ממרחק יתקיים גם לאחר היעלמות המגפה – הגיעו גם שינויים בבחירה היכן לחיות.
כשאין צורך להגיע למשרד, צעירים רבים ובעלי משפחות מאבדים עניין במגורים בערי ענק כמו ניו יורק או שיקגו – ומחפשים מרחב אורבני דומה, במחירים שנמוכים לעתים אף ב-70%. טולסה היא בדיוק עיר כזאת – קטנה, אבל לא קטנה מדי; זולה, אבל מציעה איכות חיים גבוהה.
ואכן, ערים קטנות-בינוניות בארה"ב חוו זינוק בהגירה לתוכן מאז תחילת המגפה. טולסה רשמה קפיצה של 80% במבקשים לעבור אליה, והיד עוד נטויה. הגל הזה צפוי להיות מתורגם לעלייה תלולה בביקושים, ואף למחסור בדירות בשוק. בנוסף, טולסה היא אחת מהערים הבודדות בארה"ב שמפעילות תוכנית לעידוד מעבר אליה, עם סובסידיות עבור תושבים חדשים.
לכן אנו באורצ'רד רואים בטולסה הזדמנות – שוק נדלן שמתבשל לקראת מחסור מסויים, שמשמעותו עליות מחירים ועליות ערך לבעלי נכסים.
זהו הזמן להכנס להשקעה בטולסה, רגע אחרי שצעירים ובעלי מקצוע רבים גילו את הקסם שבה, ורגע לפני ששוק הנדל"ן שלה ממצה את פוטנציאל העליות. צרו איתנו קשר לגבי מידע נוסף על השקעות נדלן בטולסה.