אי של יציבות: נדל"ן בארה"ב הוא הסוד הלא-שמור עבור המשקיע שמחפש את המקום הנכון והיציב ביותר לשים בו את כספו, גם בזמן שמגפה עולמית מטלטלת את השווקים
דווקא כשנראה שהעולם עצר מלכת, שנכנסנו לקיפאון ושהכלכלה תקועה – זה בדיוק הזמן לאתר השקעה נכונה, ולבנות עתיד יציב. רווחים משמעותיים ותהליכי עליית ערך קורים דווקא כשההשקעה נעשית בעיתות של שפל. לכן הזמן הנכון להיכנס להשקעה ארוכת טווח הוא עכשיו, כשרוב השחקנים בשוק חוששים, מחירי הנכסים זולים – ועם התאוששות הכלכלה העולמית, ערכם יטוס למעלה.
נשמע טוב. ובכל זאת, כמשקיעים מן השורה, אנחנו לא רוצים להשליך את הכסף שלנו על מה שנראה כמו הזדמנות פז, אך עלול להיחשף מאוחר יותר כסיכון מיותר שגרר הפסדים לא מתוכננים.
הרי אף אחד מאיתנו אינו וורן באפט, אין מאחורינו הון עצום ובנקים שעומדים בתור להעניק הלוואות, ולמעשה רובנו משקיעים את כספנו במטרה לספק לעצמנו רווחה ואיכות חיים – ולא בשביל להפוך לטייקונים.
ובכן, החדשות הטובות הן שבשביל ליהנות מחלון ההזדמנויות שפתחה הקורונה עבור משקיעים כמונו – לא צריך להיות איל הון. יותר מכך, אין צורך לקחת סיכונים בערוצי השקעה תנודתיים ולסכן את כספנו שלא לצורך. באפשרותכם לבצע השקעה פסיבית בנדל"ן.
- קראו עוד: איך להשקיע 100 אלף דולר?
- קראו עוד: דירות להשקעה בארצות הברית
- קראו עוד: השקעות נדלן בג'ורג'יה
שוק המניות נוהג באופן בלתי צפוי, סחורות כמו נפט או גז מושפעות מביקושים עולים ויורדים, ו"השכבת" הכסף בקרנות השקעה מניבה לכל היותר תשואה סבירה.
ישנו ערוץ אחד, שבו היציבות שולטת, הביקוש רציף וצפוי והתשואה יכולה להגיע במספרים גדולים ובזמן קצר. משקיעים מנוסים כבר מבינים על מה מדובר, ולמי שלא – נעים להכיר: השקעה בנדל"ן מניב, הבחירה הנכונה כשזה מגיע לכסף שלכם.
רגליים על הקרקע: הסיבות לבחור בנדל"ן כאפיק השקעה
מדוע תחום הנדל"ן – בתים פרטיים, בנייני מגורים – נחשב למסלול השקעה פסיבית יציב כל כך, שבימינו קיים קוצנזוס על כך שהוא פחות מסוכן ויותר רווחי? הרבה טמון בעובדה הפשוטה, שעבור המשקיע הממוצע נדל"ן הוא תחום ברור, שקוף ומובן. בניגוד לכך, סחר במניות, למשל, מאופיין בנטייה להשפעה מגורמים רבים שאינם בשליטת המשקיע.
נדל"ן, לעומת זאת, הוא עסק די פשוט: יש נכס פיזי ספציפי – כן, כן, עם קירות, רצפה, תקרה והכל – ויש לו ערך, הרי אנשים תמיד זקוקים למקום לגור בו. התשואה שצומחת מהשקעה בנדל"ן מגיעה מהשבחה של אותו נכס – לדוגמה שיפוץ, העלאת שכר דירה או שיפור תשתיות.
לכך יש להוסיף את עליית הערך בשוק באופן כללי (עניין של היצע וביקוש) – והופה, קיבלנו נכס ששווה הרבה יותר ממה שהשקענו בו. כעת ניתן לממש אותו ולגזור את הקופון, או להמשיך להחזיק בו וליהנות מההכנסה משכירות.
את ההיגיון הזה הבינו משקיעים ישראלים רבים כבר מזמן. זאת גם הסיבה לכך ששוק הנדל"ן בישראל חווה עליות עקביות ומשמעותיות, ולמעשה נהפך ל"צפוף" מדי עבור משקיעים חדשים.
מה עושים? גם כאן, משקיעים מנוסים כבר מבינים מהי התשובה הנכונה – מעבר לשוק האמריקאי, שבו הביקושים גבוהים ועליות הערך בטווחים קצרים גדולות יחסית. גם בעת משבר, המכונה האמריקאית ממשיכה לפעול עם פיתוח תשתיות מאסיבי שמעלה את ערך הבתים ורגולציה משוחררת ומאפשרת, שידידותית למשקיעים.
במדינות מתפתחות שמאופיינות בנתוני הגירה חיוביים (כלומר, עוברים אליהן ממדינות אחרות בארה"ב) – השקעה בנדל"ן יכולה להניב תשואה יוצאת דופן, בעיקר בעת שהשוק בהאטה באופן זמני.
בולטים במיוחד הם מתחמי מחייה משותפת, מולטי-פמילי, וכן נכסי סינגל-פמילי – בתים פרטיים צמודי קרקע. מדינות כאלה יכולות להיות ג'ורג'יה או אוקלהומה – אזורים צומחים שבהם מרוכזות הזדמנויות תעסוקה רבות, מערכות חינוך איכותיות ואופק כלכלי יציב.
כאמור, במדינות אלה ואחרות אחד התחומים הנדל"ניים הלוהטים ביותר הם מתחמי מולטי-פמילי – בניינים המשכנים משפחות רבות בשכירות, ומציעים מתקנים משותפים כמו חדר כביסה, חדר כושר, בריכה, אולם אירועים וכדומה. לצד זאת, אין לשכוח את "החלום האמריקאי" של בית פרטי עם גינה וחנייה – תחום נוסף שבו ההשקעה מתגלה לעתים קרובות כמשתלמת, הביקוש לבתים פרטיים בארה"ב הוא יציב כמעט תמיד.
אם הגעת עד לפה, יש סיכוי שהבנת איפה כדאי לשים את הכסף שלך להשקעה, גם בזמנים בלתי יציבים שכאלה. לסיום, נעניק עוד עצה אחת – השקעה בארה"ב מבצעים עם חברה שפעילה בשוק המקומי, ועובדת בשטח, היזהרו ממתווכים שאינם מכירים את השוק האמריקאי, וכל מטרתם היא לגזור קופון חד פעמי.